GLAS VAPAJUĆEG U PUSTINJI

Umberto Eco je za “Ime ruže” rekao da , parafrziram, prvih sto stranica iskušavaju predanost čitatelja da se posveti djelu kako to djelo i zaslužuje, pa onda se možete smatrati sretnima što Sve ovo na vrhu nije dugo 100 stranica iako mi evo kaže da je 1870 stranica. Žao mi je, ali duša mi je teška, pa sam morala nešto prebaciti u pisanu formu da napravim mjesta za nove priče.


ANARHIZAM KAO RELIGIJA

Ja sam anarhist. Međutim, anarhist po svom vlastitom manifestu. Vrlo je malo pravila u mom anarhističkom manifestu.

 1. Nikada ne čini drugome ono što ne želiš da tebi bude učinjeno.
 2. Nikada ne čini drugome ono što taj drugi ne želi da mu bude učinjeno. Čak i kada želiš pomoći i namjere su ti časne. Čekaj da taj netko zatraži pomoć. Ne očekuj niti zahtijevaj nekakvu zahvalnost zato jer si pomogao odnosno napravio ono što bi napravio čak i vuk za člana svoga čopora.  Ako nismo bolji od vukova onda barem budimo kao vukovi.
 3. Ne uvjeravaj Svijet da si ti u pravu ili da išta na svijetu znaš najbolje, jer skromnost je logička osobina Mudrosti i svjetionik u moru bezumlja.
 4. Preuzmi odgovornost za svoj Život, svoje Postojanje, svoje tijelo i svoj duh. Ti si gazda SEBE i svega što je Stvarnost u tvom životu. Ti biraš sve što misliš, sve što radiš, sve što osjećaš.
 5. Prihvati posljedice svojih postupaka i ne krivi nikoga nego Sebe, kao što zahvali Sebi kad se dokaže, bar tebi, da je postupak bio odista i zaista ispravan.
 6. Perspektiva iz koje promatraš Svijet je samo tvoj odabir, a ti se opravdavaj religijom, nacijom, lošom srećom. Na kraju se uvijek moraš suočiti sa samim sobom. Ispod kože smo uvijek sami.   http://impulsportal.net/index.php/kultura/knjizevnost/1198-guy-de-maupassant-samoca . Ova priča mi je davno rekla ono što nisam bila spremna prihvatitiili nisam bila spremna razumjeti, jer dječiji mozak ne prihvaća neke Istine tako lako.  Iako je uvijek spreman povjerovati  u magiju i čuda, nema mogućnost prihvatiti tu našu stvarnost Svijeta kao činjenicu. Možda jer je ta naša vrla stvarnost umjetna, najmanje ljudska, natopljena kolektivnim strahovima.
 7. Ako nikoga ne dovodiš u opasnost i ne ulaziš u tuđe slobode, a netko si daje za pravo da tebi popuje i odlučuje u tvoje ime BRANI SE! BRANI SEBE – hram koji je tebi i nikome drugom povjeren na čuvanje.  IZGOVORI SU LAŽ! IZGOVORI SU KUKAVIČLUK!

Neka ih bude sedam, jer je sedam sveti broj uz tri i devet – rekao mi je Nikola Tesla. Sedam  je sveti broj i po Evramu, vrhovnom božanstvu Krizijaca, naroda sa juga Ale o čemu se vrlo detaljno govori u serijalu knjiga Petera Bretta 

 • The Painted Man (2008) (US title The Warded Man; 2009)(FR title L’Homme-Rune; 2009)
 • The Desert Spear (March 27, 2010, Del Rey)(FR title La Lance du désert; 2010)
 • The Daylight War (February 12, 2013)[6]
 • The Skull Throne (March 31, 2015)[7]
 • The Core (October 3, 2017)

Ima ih i na hrvatskom odnosno srpskom jeziku i u našim knjižnicama. 

” Evram i jeste u tebi, prijatelju moj. Jesmo li mi stvorili njega li je on  nas – nije važno. On je svetlost u tebi kad je sve ostalo mrak. On je glas koji šapuće šta je ispravno, a šta rđavo. On je snaga koju si našaou sebo tokom muka u pustinji. On je nada koju  polažeš u ovaj sumanuti plan.”

PRESTO OD LOBANJA Peter Brett

Ovaj Bog nije loš i bio bi i bolji da nije dano zatucanim, nemaštovitim tvrdim i usukanim Krazijcima da ga okuju u norme i pravila.

Zato je moj omiljeni Bog je ERU ili Iluvtar Iz mašte J.R.R. Tolkiena koji vam je poznat iz “Gospodara prstenova” za većinu kao filma koji su svi gledali, a za manji broj kao trilogija knjiga. “Simarillion” je manje poznat, ali to je svijet gdje se pominje Eru koji je pjesmom stvorio svijet. Pjesma – zvuk – vibracija jest kako god okreneš prvi, najsitniji oblik života. Ishodiše i sjeme svega živog. ovo je već filozofska teza koju možemo braniti ili napadati na sred srijede agore u hladu neke smokve dok vas Aristotel gleda sa strpljenjem stabla, jer samo tako može izdržati količinu gluposti. Ipak, na kraju svog života Aristotel je potvrdio postojanje “kaplje duše”, a to vam je kao da je progovorio sam Eru, jer Aristotel je sigurno imao u sebi nešto božansko iako u njegovo vrijeme nije postojao jedan Bog osim kao izraz Duše.

“Ako je duša važnija od tijela (jer je po prirodi sposobnija da vodi), i ako se za tijelo brinu umijeća i vještine kao što su liječništvo i tjelovježba (i njih smatramo znanjima i za neke ljude govorimo da su ih stekli), očigledno je da neka briga i neko umijeće postoji i za dušu i za duševne vrline, i sposobni smo ga steći, jer to možemo i s onim u čemu nam je neznanje veće i što je teže spoznati.”

Aristotel

I tako vam naš Aristotel odvali pljusku baš kad ste pomislili da je spoznaja na obzoru. Vrlo naporan čovjek u svojoj božanstvenosti, jer kao samo on Zna kako se misli, jer kao samo On može presuditi u svakom sporu, a presuda je uvijek “Kako si posijao – tako ćeš i žeti.” jer to nam baš uvelike pomaže oko odluke trebam li svaki dan popiti litru nafte i tako povratiti svoje zdravlje ili je to obična glupost koju samo Minja može reći. Kako god završila priča s naftom, Aristotelova tvrdnja stoji: posijala sam i sad žanjem. 

Biblija,sveta knjiga kršćana ima 10 zapovijedi

 1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene! (Nemam, samo tebe Eru koji pjevaš pjesmu ljubavi)
 2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud! ( ni da hoću ne mogu, jer su ti udijelili tisuću imena i sve je uzalud sem možda traženja imena tvoga u nutrini mogo bića, kao svetionika mudrosti i dobrote, kao kaplju duše)
 3. Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji! ( svaki dan je dan Gospodnji i svjedočanstvo ljepote, mudrosti i dobrote, u stablu i rijeci, u ruži i suncu, u lavu i mravu, u slavuju i vrani, u pčeli i oblaku…I možda mi je zadnji,pa valja skupiti lijepe uspomene i slike za snove onkraj ovog postojanja)
 4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude! ( neću,jer otac me ostavio i prije rođenja, a majka se usudila prijevremeno umrijeti. Ponavljam njene stavove i gledam u galeriji prošlosti slike njenog života. Hvala mama. Razumijem. Možemo mi i bolje. Uvijek se može bolje)
 5. Ne ubij! ( e ovo je već za agoru sa Aristotelom pod smokvom. Jer ako je život vječan i ovdje je sasvim jasno izrečena zapovijed :” Ne ubij” onda to ne može značiti: ” Ne ubij osim ako ti gazda kaže da masakriraš tisuće ljudi ili jer se netko usuđuje drugačije misliti, i na kraju i ako sam u pravu i ako sam direktno bez razloga napadnut, ne zaboravimo da je život vječan i ako je taj isti Bog koji očekuje puno povjerenje u pravu, a prolili smo hektolitre krvi da to i dokažemo, onda ubojstvo nas samih nema nikakvu važnost u našem postojanju, pa sad ne znam smijem li nekoga ubiti čak i u samoobrani a da ne naljutim Boga.) Kažem – agora materijal.
 6. Ne sagriješi bludno! ( ne razumijem “bludno”. Indijci imaju Kama Sutru početak ljudskog postojanja ne obilježava vjernost bračnom drugu, jer brak nije postojao, nego samo razmnožavaj se da tvoje pleme bude veće i zdravije i bolje na svaki način od susjednog plemena. Opet referenca na vuka odozgo).
 7. Ne ukradi! ( Uopće nemam prigovor, jer po anarhizmu i logici anarhizma nikad ne kradeš od drugog bića, nego uvijek od samog sebe). Ne postoji osijeljenost od svijeta, baš kao što i ružu ubereš zbog njenog mirisa i ljepote u samom činu branja znaš da si je ubio i da će njena ljepota uvenuti i njen miris nestati.
 8. Ne reci lažna svjedočanstva! ( Sve što se mora iznijeti riječima, glasom je laž, jer samo je emocija istinita. Dakle Govorim ergo lažem. Nogu se truditi i mogu i potvrditi da sve što govorim – govorim iz punog uvjerenja, al ja nikako nisam autoritet za Apsolutnu Istinu. Čudna zapovijed, al’ hajd’, neka bude)
 9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga! ( to je jednako krađi,pa je sve jasno)
 10. Ne poželi nikakve tuđe stvari! (opet gore navedeno)

Kur’an pak ima malo drugačiju priču. Nekako ( neka mi oproste Vjerni) mi zvuči kao da se Bog, ovdje sad Allah ispilao jer ne razumijemo da je 2 +2= 4 i mora nam tupiti kao zadnjim glupanima osnovna pravila uljuđenog života.

A da je Gospodar tvoj htio, sve bi ljude sljedbenicima jedne vjere učinio. Međutim, oni će se uvijek u vjerovanju razilaziti, osim onih kojima se Gospodar tvoj smiluje. A zato ih je i stvorio. (Hud, 119-120)

Ovdje ide ono: NE UBIJ! I ne glumi debila nego kad već vjeruješ, vjeruj do kraja, a ne samo u ono što ti odgovara.

„Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični.“ (Al-Mumtahina, 8)

Dakle, Džihad se može gotovo poistovjetiti sa  Svetin križarskim ratom.

Muslimani koriste riječ „džihad” u tri različita konteksta[3]:

 • Unutrašnja borba za očuvanje islamske vjere
 • Borba za očuvanje islamskog društva
 • Općenita borba za obranu islama

Ponavljam. Ako vas nitko ne napada živite slobodno i u miru.

Ovakvo naravoučenje podržavaju i budisti. Ukratko: sve je dozvoljeno ok nije na štetu ikoga i ičeg i sigurno ćeš se reinkarnirati u Dalaj Lamu ili slično, ako nikada nisi ubio glistu. Ako jesi ubio glistu, ti zli čovječe, onda ćeš se reinkarnirati i glistu, pa da vidimo kako će ti se svidjeti da te netko eto samo tako zgazi jer DA.

Eto zašto sam anarhist. Zato jer objedinjuje politički, religijski i biološki svijet jednog živog bića od roda Homo sapiensa.


E sad. Što sam ja to mislila kad sam ovu stranicu nazvala “zeleno zlato”? 

U mom svijetu Zemlja je organizam na kojem sve ostale vrste žive u sinergiji i čovjek koji se pravi pametan. Na primjer ovako Zemlja izgleda bez nas.


I na kraju onaj kojeg smo ubili


A ovako izgleda kada pribrojite nas. Misaono biće, najpametnije na Zemlji.

 

 

Je li sve ovo djelo Sila Svevišnjih? Boga osobno? Vanzemaljaca? Ili su nas možda napali neki zločesti mravi i skakavci?

 

I molim vas! Radije ne recite ništa, nego i najoriginalniji izgovor! Ponašamo se i živimo kao nametnici ne razmišljajući da je Zemlja izbrisala i jače, ako ne i  “inteligentnije” od nas. Zaboravljamo da smo najmlađa vrsta na Zemlji. Da se još razvijamo da bi dostigli običnu mačku, a kamo li da budemo pastiri koji čuvaju ovaj planet od… čega? Ispada da ga treba čuvati samo od nas.

Dakle, nadam se da sada možete razumjeti moji poniznost kao stanovnika ovog planeta koji me u vrijeme svake južine posrami svojom moći kad udari u Svetu stijenu

kao Sila neopisiva, nerazumljiva, neukrotiva – slobodna!

I što sam ja nego tek dašak vjetra, zrno pijeska u pustinji, jedna misao ako i toliko u VELIKOM PLANU  ako ga uopće ima? 

I sve što me pokreće jest vjera u Leptirov učinak što je usko povezano sa teorijom kaosa.

Ništa ja ovdje nisam rekla da je novo, niti sam rekla pametnije od većih i mudrijih od mene, ali izgleda da sam sve to morla reći da zadržim smjer, da mi sjever ne pobjegne, da ne zalutam u nepreglednom moru mišljenja i stavova.

Kad stignete pogledajte  ovaj film o pučini i tigru Pijev život

Možda, samo možda shvatite važnost tigra.

A onda, opet ako stignete pogledajte i ovaj film ” Iscjelitelj” po knjizi Noaha Gordona koju možete i pročitati, potvrđeno nema nuspojava. 

 


Umberto Eco je za “Ime ruže” rekao da , parafrziram, prvih sto stranica iskušavaju predanost čitatelja da se posveti djelu kako to djelo i zaslužuje, pa onda se možete smatrati sretnima što Sve ovo na vrhu nije dugo 100 stranica iako mi evo kaže da je 1870 stranica. Žao mi je, ali duša mi je teška, pa sam morala nešto prebaciti u pisanu formu da napravim mjesta za nove priče.

Sad prelazim na bitno, a ispada i na epilog ovog premišljanja. Naslov ovdje je “Glas vapajućeg u pustinji” i ciljano se zove baš tako.

Trebam vašu pomoć

Treba prikupiti 300 nalaza neurologa, 300 nalaza magnetske rezonance i 300 upitnika. Treba obavijestiti svakog tko želi i tko može o ovoj akciji u zemlji Hrvatskoj i zemji Bosni i Hercegovini. Distribuciju preuzimam ja iz svih jasnih razloga koji u kratko glase: Ja, sveta Minja, sa čudesnim moćima mogu napraviti čudo i pobrinuti se da uposlim poštu i  svog poština, koji je najbolji poštin na svijetu i dostaviti svih 300 doza na adrese onih kojima trebaju stići. Znam, i ja sa čudim da znam koristiti poštu, ali možda zato jer je pojam pošte vrlo nov, pa neki ljudi još nisu upoznati kako funkcionira to neobično čudo.

Ipak, oko svega drugoga mi treba pomoć, jer to je strahovito puno podataka, a veliki broj vas čita samo naslove.Treba mi tim ZLATNIH LJUDI za Zeleno zlato.

Znam da smo “invalidni”, “polovični” i sve što nam padne na pamet, ali ovo se tiče svih nas i samo je jedan korak u razumijevanju i nas kao dijela društva i ljudske vrste i utjecaja na okruženje zamahom leptirovih krila. Nikada si nemojte dopustiti da pomislite da vi niste važni, da vaše misli nemaju odjek, da vaša djela nemaju odraz.

Možete vi sad ovo lajkati, a i ne morate. Pitanje je hoćete li podijeliti.  Možemo li zajedno posložiti logistiku i odraditi ovaj i svaki budući zadatak koji nam se pojavi na stazi.


Razumije li itko da je internet oružje?

Svaku želju ili prigovor koji imamo možemo bez ikakvog napora poslati na e-mail adresu svakog državnog plaćenika, koji je plaćen od NAS – GRAĐANA. Možda neće odgovoriti na jedan mail, ali na 20 000 – 50 000 upita morat će ili će se srušiti mreža. Pa i ako se sruši, krenut valja ponovo ok nas ne čuju i ne shvate da su gazde i vlasnici naše domovine njeni građani0 odnosni MI, a ne nekoliko odabrnih da nam domovinu tretiraju kao neku prćiju ili kokošinjac. Možemo li mi išta ili je strah prevelik. Gdje nas je dovelo sklanjanje s puta moćnicima? Gdje nas je dovelo čekanje “boljeg sutra”? Gdje je DANAS?


Molim vas za pomoć. Pomozite mi da pomognem.

 

 

Minja Vuksan Dobran

 

 

 

2018-04-18T17:07:19+00:00

11 komentara

 1. minecraft 5. listopada 2018. at 19:44 - Reply

  Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an e-mail.

  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

 2. minecraft free download 2018 10. listopada 2018. at 12:48 - Reply

  Nice blog right here! Additionally your website rather a
  lot up very fast! What web host are you the usage of?
  Can I am getting your associate hyperlink in your host? I wish my web site loaded up as fast as
  yours lol

 3. Coconut Oil Benefits 25. listopada 2018. at 0:29 - Reply

  Hi there, everything is going fine here and ofcourse every one is sharing data, that’s genuinely fine, keep up
  writing.

 4. Sling tv coupons and promo codes for november 2018
  Yes! Finally something about sling tv coupons and promo codes for november 2018.
  Sling tv coupons and promo codes for november 2018

 5. What Equipment is Needed for Sling TV 17. studenoga 2018. at 13:43 - Reply

  When someone writes an paragraph he/she maintains the thought
  of a user in his/her brain that how a user can understand it.

  So that’s why this piece of writing is great. Thanks!

 6. What Equipment is Needed for Sling TV 18. studenoga 2018. at 16:28 - Reply

  With havin so much content and articles do you ever run into
  any problems of plagorism or copyright infringement?

  My website has a lot of completely unique content
  I’ve either created myself or outsourced but it
  seems a lot of it is popping it up all over the web without my agreement.
  Do you know any ways to help prevent content from
  being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 7. descargar facebook 22. studenoga 2018. at 19:16 - Reply

  Hello would you mind letting me know which hosting company you’re
  working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price?

  Cheers, I appreciate it!

 8. Get Traffic 4. ožujka 2019. at 17:16 - Reply

  Good post. Click my name to obtain cheap email lists for your marketing campaigns. Thanks.

 9. Billi Sumlin 5. ožujka 2019. at 20:33 - Reply

  Virtually all of the things you mention happens to be supprisingly appropriate and it makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. This piece truly did switch the light on for me personally as far as this issue goes. Nonetheless there is actually 1 point I am not really too comfy with and while I make an effort to reconcile that with the main theme of your point, permit me see what all the rest of your visitors have to say.Nicely done.

 10. Leonardo Haughton 10. ožujka 2019. at 22:54 - Reply

  Find all that is about News and why it means a lot.

 11. Result nic.in 2019 16. ožujka 2019. at 20:15 - Reply

  When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and now each time a comment is added I receive four emails with similar comment. Could there be by any means you possibly can eliminate me from that service? Thanks!

Leave A Comment

16 − 3 =