Gost 2018-03-29T18:45:22+00:00

Bolesne nitko ne sluša. Sasvim sigurno ih svatko tko ih pozna, kad se nađe igrom nesretnog slučaja u njihovoj blizini pita, složivši sućutan izraz lica: „Kako si?“. Sućuti izrazi se razlikuju po svjetonazoru „zabrinutog“ pojedinca. Osnovne vrste sućuti su: ohrabrujući, zabrinuti, liječnički profesionalni, nervozni od neugode i hipotetski.

Bolesnik nema puno izbora kada je odgovor u pitanju.Poželjno je da kaže da mu je dobro ili da ide nekako. Jedva podnošljivo je da kuka i nabraja što sve ne valja. Potpuno je neprihvatljivo da govori o bilo čemu što nije vezano uz bolest, obzirom da samim time što je bolestan sasvim je jasno da je nerealan, ograničenih pogleda, neupućen u pravo stanje stvari, vjerojatno histeričan i psihički krajnje nestabilan.

Ovdje bolesni, a i zdravi (jer bolesni ne diskriminiraju) imaju priliku olakšati dušu. Ovdje govore oni, bolesni, ali uglavnom premalo očajni za ukus većine.

IZDVOJENO S BLOGA

By | veljača 28th, 2018|

Ova ljubavna lirika je napisana , kako bi opisala najveću bol koju neuzvraćena ljubav može donijeti. Ta bol se dalje [...]