Kronike jedne bolesti 2018-03-29T18:43:15+00:00

Postoji jedna priča „Kronika najavljene smrti“ izašla iz glave Gabrijela Garcie Marquesa. Možda je… pa možda je bar naslovom… da, svakako naslovom postavila kamen temeljac… postala ishodište mojih promišljanja. Da, kad su mi zalijepili etiketu bolesnika i to od neizlječive bolesti naravno da čovjek počinje promišljati o svom životu, o postupcima koji su bili, o budućim danima koji izgledaju poprilično sivo i hladno.

Međutim. I još jednom međutim. Ima li netko tko se rodio, a da je živio zauvijek? Nije li smrt konačno odredište svih nas? Pa čemu onda tolika tuga i jad? Vjerujte mi kad vam kažem da je multipla skleroza u budućim tekstovima KRAVETINA probudila u meni cijelu jednu novu razinu shvaćanja života i na tome sam joj silno zahvalna i sa istom silnom zahvalnošću sam joj spremna pokazati vrata. Kao netko tko je eto jadan bolestan dajem si za pravo da o ovoj KRAVETINI pišem što hoću, da se s njom suočim kako hoću i da je natjeram da proklinje dan kad se mene uhvatila. Da, umrijet ću. Naravno da hoću.

ALI!!!

Neću umrijeti od kravetine! Radije ću se baciti tigrovima da se hranidbeni lanac nastavi. Do tog doba želim se smijati, i radovati svakom danu, i vedrom nebu, i mirisu šume poslije kiše, i toplini sunca, i lahoru na licu. I želim priupitati i ispitati gdje su granice kad je moje vlastito zdravlje u pitanju. Znam kolika je moja odgovornost i koliki me posao čeka. Isto tako znam da se ne borim samo za sebe nego i za cijelu nepreglednu masu oboljelih, i očajnih, i preplašenih. Ti bolesni, i očajni, i preplašeni moraju razumjeti da im neće biti ništa bolje, dapače bit će im gore ako odustanu od smijeha i vedrine.

Ljudi moji dragi, pa ako vam je već vrijeme odbrojano čemu trošiti te posljednje dane na tugu i jad? Osim toga tko vam kaže da ćete umrijeti baš od te boleštine? Tko kaže i gdje piše da vam već sutra neće pasti cigla na glavu? Ne budite blesavi! Jednom se živi i to vrijedi za sve i zdrave i bolesne.
Otresite se crnih misli.
Ljepota je svud oko vas.
Pokazat ću vam.

Čitajte Kronike Jedne Bolesti 

IZDVOJENO S BLOGA

Manje administracije za uzgoj industrijske konoplje u Hrvatskoj – uz mogućnost korištenja cijele biljke

By | studeni 29th, 2018|

Novi zakonski prijedlog predviđa i ukidanje obveze podnošenja zahtjeva za uzgoj te izdavanje rješenja o dozvoli za uzgoj konoplje. Proizvođači će se [...]