OPERACIJA – STRUJA

OPERACIJA – STRUJA

 

Izvještaj o akciji  STRUJA  

Dakle RWE je, svaka im čast odgodio isključivanje do utorka ili srijede, tj. 02,-03, 07. Iako izgleda kratko i malo da čovjek ne zna dal’ da se smije ili plače, ipak mora se reći da bi mi HEP do sad iščupao i žice iz zida ( žice su naravno bakrene, a to je ipak novac).

 

Izračun stanje mojih financija.

  Troškovi samo struje mjesečno  je 560,00

Ja primim 600,00 kn za kućnu njegu i pomoć (sreća da mi muž ne naplaćuje mijenjanje pelena, kupanje, presvlačenje i hranjenje (dobro ovo zadnje mi ni ne bi mogao naplatiti jer nema se. I tako ja svaki mjesec platim 100 kn struje da operateri bar zavaraju glad, a ostatak čeka bolja vremena. Drugih primanja nemam.

Moju invalidninu koja mi je konačno odobrena, što ne znam je li razlog za slavlje ili paniku, obzirom da invalidninu daju samo onima već napola mrtvima, pa se pitam…dobit ću tek 20.07. Tada ću dobiti i bon za struju od 200,00 kn, ali RWE sa svim suosjećanjem  mora naplatiti potrošenu struju. Sasvim razumljivo i opravdano, međutim ja novaca jednostavno nemam. 

Sjećam, se vremena, što i nije na mojih 113 godina bilo baš jako davno kad sam još mogla raditi neovisno o  kravetini od MS–a (kuja jedna) i donosila u kuću 5 mjeseci godišnje po 1000,00 kn dnevno. Kad si konobar i znaš svoj posao, a još imaš dobre noge, manča pada k’o kiša kad je prolom oblaka, a po zimi ili kao knjigovođa ili kao zidar (kamen sam usavršila do stvarne umjetnosti (rekoše mi zidari) i dan danas se mojim građevinama dive, ali sad ne mogu podići ni kamenčić, ni čašu da se napijem vode). Tada sam smatrala da sav višak novca treba ići na samohrane majke, na opljačkane umirovljenike, na djecu koja trebaju u školu… i danas tako mislim, ali sad sam  druge strane medalje, sad ne mogu pomoći ni sebi samoj. Prokleta bolest i proklet život kad ni da umreš ni da si od koristi.

To je moja nova stvarnost. Nisam jedina, na moju veliku i sveopću žalost i nisam se nadala pomoći (svakako idem sutra u općinu da ih izmolim bar nešto, jedino što je općina na katu i nema načina da netko s kolicima stigne do njih, ali mislim da ću moći popeti se četveronoške, jedino što mi se baš jako vrti u glavi zbog te dvije nove lezije i cijela ova stuacija je dovela do potpune drvenosti desne noge i lijeve ruke, pa me malo strah da ću se skotrljati, a baš su strme te stepenice   valjda jer su stairway to heven.

U svakom slučaju  nisam objavila da će mi isključiti struju jer nisam očekivala pomoć, nego zato što je važno da ljudi, bolesni ljudi kojima sam ja žalosni kontakt za lijek, znaju da nisam umrla ili pobjegla preko grane u Irsku na primjer, nego da ću biti isključena i neće   se  moći doći do mene. Nisam ni u najluđim snovima očekivala bilo što od bilo koga, jer… pa i sami najbolje znate koliko se ljutim na HVALA i koliko mi je stalo da nas sve izvučem iz tog užasa glupih boleština kao da nam nije dosta život kakav jeste i za zdrave, kad se sve živo raspada.

Na vaš nagovor sam objavila taj broj računa, očekujući više simboličnu pomoć, jer ZNAM da ni vi nemate i da vas iste muke mučeI

I onda ste mi se dogodili i još se događate VI, moji supatnici, moje mile srodne duše… 

Plačem od ganuća, od nevjerice, od čuda. Uvijek sam smatrala de je na meni da pomognem gdje mogu, koliko mogu, sva ovakva nevažna, a ne da vi pomažete meni.

Sa druge strane dali ste mi snagu da preživim i najgore.  Toliko dobre volje i nesebičnosti… mislila sam da toga više nema. A kad ono- ima vas. Mili moji, najmiliji. Nadam se da ćemo uspjeti riješiti ovu struju, ali neovisno o tome, moje srce je puno, podsjetili ste me što ono znači biti Čovjek.

I usput budi rečeno:

Uplatu možete izvršiti na naš račun – You can make a payment to our account

za nacionalno plaćanje/for national payment:
HR17 2500 0093 2060 2532 4
Za prekogranično i međunarodno plaćanje/For cross-border and international payments
IBAN: HR17 2500 0093 2060 2532 4

Podaci o banci/Bank information

Addiko bank d.d.
Slavonska avenija 6,
10 000 Zagreb
Croatia
Swift – BIC CODE: HAABHR 22

Da, malo se gadim sama sebi.

Minja Vuksan Dobran

 

 

 

 

 

 

2019-06-30T18:10:22+00:00

One Comment

  1. rent scaffolding 8. listopada 2019. at 17:27 - Reply

    In carrying out work at heights we can use a very convenient solution, which is to rent scaffolding.
    Rental scaffolding allows us to make sure that the structure on which we find ourselves, is reliable and safe.
    Such thinking will allow us to better and more
    easily fulfill our tasks.

Leave A Comment

five × three =