PROMETEJ

Tvrde da konoplja liječi sve osim smrti, ali evidentno ne pomaže protiv zloće i gluposti. Protiv nepravdi, laži i zavisti. Protiv naših dubokih strahova da netko vreba na nas.

Danas je rođendan Nikole Tesle. koji je smatrao važnim da kaže nešto ovakvo:

Ali što Tesla zna o životu i našim problemima?

 Nebo se sprema pasti nam na glave iako je ljeto i trebalo bi pržiti, pa da se žalimo na Sunce koje nas sasvim sigurno mrzi iz dubine svoje duše i odlučilo nas je spaliti, a sad je vlažno i zagušljivo.

” Što je to hladno, i gorko, i sivo, 

što niče u duši ko korov njen…”

Dobriša Cesarić

E moj Dobriša, to ti je globalno zatopljenje, ali ne brini možda je sve san. Možda ni lavovi ne postoje nego su proizvod nečije mašte instalirane u Matrix. Možda plastika koja polako proždire svijet nije stvarna. 

Sa FB-a me gađaju vjerske sličice sa upitnim porukama i navijači u dresovima zastarjelih crveno – bijelih kockica jer sad su u modi crno-crne kockice iz tko zna kojeg modnog ili marketinškog  razloga.  Narod zaposlen molitvom Bogu za pehar prvenstva kao  da je Sveti gral, a možda i jest. Možda probudi zanimanje  Svijeta za nas ni 4 milijuna obespravljenih ali suverenih.

 

 

I onda sam ja Patološki Optimist.

Ali ovo nije nikome važno i znam da pričam sama sa sobom što mi u biti sasvim odgovara, jer zašto bi trabunjanja jedne krčmarice bila važna?  Ta moja sudba kleta što mi je natovarila MS i sve što sa tom KRAVETINOM ide je tek kap u moru općeg zla i tuge velike.

Kad vidim što se oko mene događa mogu samo zahvaliti što nije gore i nekako se gura. Jest da smo svi već odavno na rezervi, ali bar nas nitko više ne gađa nekim bombama i mi ne gađamo nikoga. I to je nešto.

Ipak, još se raspravlja o ratu, o žrtvama i krivcima, o krvnim zrncima. Jer je valjda Bog rekao da samo oni čiste krvi idu u Raj.

Kao da nije dosta. A djeca bježe. Dobro, bar time pokazuju da imaju mozga. I sve češće imam dojam da nisam prilagođena. Nisam iz ovog vremena i prostora. Pa mislim ili je sve ovo moja bolesna mašta jer sam možda upravo na rubu smrti u nekakvoj komi i sanjam ili je moja neprilagođenost uzrok moje bolesti.

Tvrde da konoplja liječi sve osim smrti, ali evidentno ne pomaže protiv zloće i gluposti. Protiv nepravdi, laži i zavisti. Protiv naših dubokih strahova da netko vreba na nas. Ma koga je stvarno briga za sve nas male čestice usred ove  vreće što je zovemo Svijet. 

Pitam se zašto nam je Prometej dao vatru. Je li Zeus bio u pravu što ga je tako okrutno kaznio ili je znao kuda to vodi?

Minja Vuksan Dobran

 

 

 

 

 

 

 

2018-07-11T18:26:43+00:00

One Comment

  1. vidaao 14. srpnja 2018. at 7:12 - Reply

    Minja-GreenGold, thank you for your blog post.Really thank you! Awesome.canadian pharmacy online

Leave A Comment

fourteen − 1 =