REGENERACIJA MOZGA JE MOGUĆA

Desetljećima se smatralo da regeneracija mozga nije moguća. Međutim, mnoštvo istraživanja otkriva da uobičajena hrana poput brokule sadrži spojeve koji su sposobni stimulirati popravak i obnovu živčanog tkiva.

Otkako je Santiago Ramón y Cajal, otac neuroznanosti, izjavio da se “ništa ne može regenerirati” u mozgu odraslih, ideja da možete popraviti ili regenerirati oštećeno moždano tkivo bila je isključena ovom središnjom dogmom. No, uvjerljivi dokazi za regeneraciju mozga počeli su se pojavljivati ​​šezdesetih godina prošlog stoljeća s izvješćem znanstvenika MIT-a Josepha Altmana da je hipokampus odraslih štakora i zamoraca i korteksa mačaka doista prošao proces nazvan neurogeneza, tj. rast i razvoj živčanog tkiva.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4060954/

Toliko dogmi nudi mainstream medicina da se običan čovjek jednostavno razočarao u sve te neuspjele medicinske postupke, razočarani u onkologiju, farmakodilere i sve one plasirane laži sa kojima se mnogi i danas bore poput borbe za legalizacijom najljekovitije biljke čiji aktivan spoj THC dokazano potiče neurogenezu u odrasoj dobi, kao što i promovira neuroplastičnot, ali to je neka druga tema.

U desetljećima koja su uslijedila, sve više i više dokaza počelo je nagomilavati pokazujući da je mozak u stalnom dinamičkom stanju samopopravljanja i samoregeneracije, oslanjajući se na neuronske matične stanice da zamijeni i popravi oštećeno i staro tkivo. Jasno, u eri široko rasprostranjenih neurodegenerativnih bolesti koje konvencionalne medicinske ustanove tvrde da su neizlječive, ovo otkriće je ohrabrujuće. Ako se mozak može regenerirati, ključno je otkriti kako spriječiti interferenciju s tim procesom i / ili utvrditi metode za povećanje i podršku njegovog urođenog kapaciteta samoizlječenja.

KURKUMAKurkuma je jedan od, ako ne i najsvestraniji začin ozdravljenja u svijetu s preko 800 eksperimentalno potvrđenih zdravstvenih prednosti, te drevna povijest ispunjena dubokim poštovanjem za svoju naizgled suosjećajnu moć da ublaži ljudsku patnju. To također može predstavljati najveću egzistencijalnu prijetnju farmaceutske industrije, s obzirom na to da preliminarna znanost signalizira kurkumu barem jednako djelotvornu kao i 14 lijekova, i mnogo je sigurnija što se tiče toksikološkog rizika. op.a, zanimljivo mi je kako uvijek biram riječi kad je kurkuma u pitanju u svrhu glorificiranja iste.

Toliko puta sam sam tu kurkumu spomenuo ljudima virtualno jer moja fascinacija tom biljkom jednostavno ne prestaje. Sva ta istraživanja oko kurkume i izoliranja najpotentnijeg kurkuminoida – kurkumina uistinu je dovelo do razvoja nekih pripravaka koji imaju iznimnu iskoristivost spoja i njegove zdrastvene benefite, međutim priroda je veličanstvena u svojoj kreaciji. Jednostavno je uvijek sinergija cijele biljke potentnija i učinkovitija od njenog izoliranog spoja bez obzira što je to kod kurkume tek 2% kurkumina koji je uz to još teško iskoristiv.

Nedavno, studija objavljena u časopisu Stem Cell Research & Therapy pruža dodatnu potporu konceptu da sam kurkumin nije dovoljan da objasni ljekovitu moć kurkume kao cijele biljke. Studija je pokazala da malo poznata komponenta koja je topiva u mastima u kurkumi – Ar-tumeron – čini se “obećavajućim kandidatom da podrži regeneraciju u neurološkim bolestima”.
https://stemcellres.biomedcentral.com/artic…/10.1186/scrt500

Studija je pokazala da se, kada su moždane stanice izložene ar-tumeronu, broj živčanih matičnih stanica povećao povećanom proliferacijom. Štoviše, ove novoformirane neuronske matične stanice također su povećale broj potpuno diferenciranih neuronskih stanica, ukazujući na učinak liječenja. Ovaj učinak je također opažen u živom životinjskom modelu, pokazujući da su štakori kojima je injiciran ar-tumeron u njihov mozak doživjeli povećanje proliferacije živčanih matičnih stanica i stvaranje novo formiranih zdravih moždanih stanica.
https://guardianlv.com/2014/09/turmeric-cure-evidence-grows/

Opet ću ponoviti, preko wisha imate kupiti jeftino vege kapsule, a ja osobno kupim preko alternative bio kurkumu i doma je miješam sa crnim paprom da povećam bioraspoloživost u kapsule koje pune imaju oko gram i pol. Dnevno ih pijem tri što je oko 5 grama ili jedna velika čajna žličica, pa tko može bez kapsula svaka mu dala. To je ta moja dnevna doza kurkume koja zna varirati i do 10 grama ovisno o tome da li tretiram neki upalni proces u sebi. U jednom trenu se prestanete pitati za što je sve dobra i samo rokate po njoj dok ne osjetite sve blagodati koje ovaj fito kralj nosi sa sobom..

Ali ovo je samo grebanje po površini. Identificirano je preko 45 prirodnih tvari s navodnim neuritogenim (proces stvaranja novih neurita ili nervnih vlakana) svojstvima. Ta farmakološka djelovanja posjeduje samo priroda. Još nisam čuo da je farmaceutska alopatija ponudila bilo što sa takvim farmakološkim svojstvima, ali zato će vas doktori rokati sa statinima za kolesterol i kad vam se počnu događati, kao kod moje majke “rupe” u glavi, a manifestiraju se kao očiti problemi sa kognitivnom i motornom sposobnošću oni će reći, od dva zla.. Kakvi ograničeni medicinski radnici ili jednostavno samo komercijalisti farmacije.. Doktor vas mora skidati sa alopatije.. Nutricionizam bi trebao biti glavni naglasak kod svih doktora i tim pristupom bi se samo vratili na Hipokrita i njegov pristup liječenja hranom i homeopatijom (nekad izraz za liječenje prirodom, danas nešto drugačije).

U samom procesu neurogeneze i stalnog perpetualnog obnavljanja moždanih vijuga sudjeluju i naši endokanabinoidi poput anandamida, a danas nam je poznato da THC, njegov fitokanabinoidni pandan potiče neurogenezu, a razlog tome leži u činjenici da je endokanabinoidni sustav zadužen za neuroprotektivno(zaštitno) djelovanje, te ima važnu ulogu u diferencijaciji i proliferaciji stanica..
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16787257
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19385063
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27871898

KANABIS

Isti savjet kao i za kurkumu i kurkuminoide, tako i za kanabis i sinergiju svih kanabinoida i terpena u obliku smole koja se “razvodni” u nekom baznom ulju (najbolje kokos) radi primjerenijeg doziranja i onda si napravite jednostavnu računicu pa u 10 grama ulja otopite 10 “zrna riže” smole od kanabisa da dobijete tu jednu dnevnu dozu kanabinoida koja prevenira sve moguće bolesti djelujući u smijeru sveukupne homeostaze, odnosno balansa svih fizioloških funkcija.

O kurkumi postoji 250 studija koje potvrđuju neuroprotektivno djelovanje, a o kanabisu je trenutno takva utrka za ekperimentalnim i kliničkim dokazima da ako ćemo promatrati samo zadnjih 15 godina napravljeno je preko 15 tisuća studija na temu kanabis i dok mi živimo u katotalibanskoj provinciji gdje naši šerifi pogoduju samo kapitalu i svojim osobnim interesima, Amerika koja je nametnula svijetu prohibiciju konoplje danas mlati lovu u toj industriji da naprimjer države koje su prve legalizirale kanabis sada nakon par godina vraćaju porez građanima jer imaju od kanabisa i više nego dovoljno..

Da ne radim digresiju. Jednostavno živimo u dobu kada, čini se, ljudi više ni ne mare što ih doktori truju. Sliježu nemoćno ramanima na cijelu apoteku prepisanih alpatskih lijekova koji ne lijeće nego saniraju simptome jedne tegobe i na taj način remete homeostazu našeg imunološkog sustava koji je autonoman i ne treba nikakve Rockefelerove laži da bi sam sebe uvjerio kako postoji nekakva pilula koja će reći organizmu, ajde se sad popravi sam od sebe kao što recimo endokanabinoidni sustav sudjeluje u homeostazi cijelog organizma.

Danas malo driblam po KK, kanabisu i kurkumi koji su osobno moji glavni igrači što se tiče neuroprotektivnosti, ali i poboljšanja koknitivnih sposobnosti do te mjere da ja to osobno osjećam jer mi se više nego često dogodi da evociram u sjećanje toliko toga da ponekad pomislim blaženo li je biti glup i bez kapaciteta.. Ono, e da mi se brčkati u plićaku svjesnosti..

Pošto sam započeo sa brokulom, pada sa njom i završim.. Nju nećemo u kapsule da ne bi netko pratio slijed pa završio sa brokulom u kapsuli. Nju 7 minuta prokuham (sirova dokazano učinkovitija), a obožavamo je kombinirati sa skuhanim jajima i mladom kapulicom. Začinit i populjit, a ako imate kao i ja cijeli spektar hladno tiješnjenih ulja onda je to uvijek prilika da maslinovom dodate neko drugo ulje bogato masnim kiselinama, a ja dodam i malo ružmarina ili macerat ružmarina kojeg često maceriram ulju koštica marelice koje posjeduje iznimna antikancerogena svojstva. Ne biste vjerovali koliko ovo “banalno” jelo ima neuroprotektivno djelovanje na vas, da ne spominjem sva druga lijekovita svojstva, a evo i zašto.

Nova studija objavljena u časopisu Genesis pod naslovom “Učinci sulforafana na proliferaciju i diferencijaciju živčanih matičnih stanica” otkriva da sulforafan može imati značajna amelioracijska svojstva protiv patoloških poremećaja koji se nalaze u uobičajenim neurodegenerativnim bolestima, kao što su povećani oksidativni stres, upala, narušena homeostaza kalcija i neuronske smrti. Autori studije su teoretizirali da sulforafane možu ublažiti te čimbenike, zajedno sa stimuliranjem aktivnosti živčanih matičnih stanica (NSC).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28142224

Postoji već čvrsta literatura koja ukazuje na to da sulforafan ima sljedeća korisna farmakološka djelovanja: Regulacija faktora 2 (Nrf2) nuklearnog faktora eritroid 2, koji povećava urođene, endogene antioksidacijske mehanizme i suzbijanje interleukina-1b (IL-1b), kako bi se ostvario njegov anti-infamatorni učinak.
Suprotno tome, nova studija nastojala je procijeniti je li sulforfan sposoban zaštititi i regulirati živčane matične stanice na takav način da daju neuroprotektivna svojstva. Također se nastojalo utvrditi jesu li terapijska svojstva sulforofana na neki način ovisna o njegovim Wnt signalnim svojstvima, koja je identificirana kao ključni molekularni put uključen u regeneraciju tkiva.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2634250/

JAJA

JAJA

Jaja, iako mnogi od vas to već znaju u sebi sadrže lecitin koji je poznat kao “hrana za mozak”, a razlog leži u njegovoj sastavnici fosfatidilkolin koji ima neuroprotektivna svojstva, a iz njega se uz pomoć enzima acetiltranferaze u nama sintetizira naš najzastupljeniji neurotransmiter acetilkolin, a njega sam stvarno previše puta spominjao da bi se sada osvrtao na njega.
http://alternativa-za-vas.com/in…/proizvodi/calivita/lecitin

 

 

RUŽMARIN

RUŽMARIN

Ružmarin osim što posjeduje terpen koji posjeduje neuroprotektivna svojstva, lišće ružmarina (Rosmarinus officinalis L.) i ekstrakti ružmarina koriste se ne samo kao začini, već i zbog svojih antioksidativnih osobina. Ružmarin je poznat kao biljka s najjačim antioksidativnim djelovanjem. Spojevi u ružmarinu koji imaju najveću antioksidativnu aktivnost su karnosolna kiselina, karnosol i ružmarinska kiselina. Antioksidansi u ružmarinu sposobni su prekinuti proces oksidacije dodajući vodik slobodnim radikalima. Upravo karnosolna ili karnozična kiselina ima željeni efekt, zato ćete često naići na naslove poput; ružmarin poboljšava pamćenje čak 75%..
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14600414

Danas, kada junk food kojeg mnogi preferiraju ima neurotoksična djelovanja, kada smo izloženi teškim metalima iz zagađenog okoliša i raznim neurotoksinima, više je nego važno njegovati svoje neuronsko sučelje, da ga tako nazovem, kako bi ono radilo za nas, a ne protiv.. 
Jednom kad krenu “rupe” od svih štetnih vanjskih utjecaja teško ćete sanirati svo to silno oštećenje koje se u ekstremnim slućajevima manifestiraju kao neurodegenerativna oštećenja.. Bolje mi je da znam što je alzhimer i što ga uzrokuje nego da zaboravim da znam..

Ovo me mater danas ponukala na pisanje jer me nazvala da me pita koje je ono lijekove izbacila koji su krivi za njene rupe u glavi..

Statini majko, jebeni statini..
https://kellybroganmd.com/cracking-cholesterol-myth-statin…/

Do slijedečeg čitanja ostanite mi lijepi, zdravi i neuroprotektirani i ne podliježite kojekakvim medicinskim dogmama nego istražujte jer danas više nego ikada imate sa sebe dostupne informacije.. Biti neiformiran u dadašnjem dobu je samo stvar izbora..

Evo, bez da vam ja o tome pišem probajte istražiti što blockbuster lijek protiv alzhimera – donepezil i insekticid imaju zajedničko.. Hebote, od kad je neurotoksični spoj postao lijek za nešto što je uzrok neurotoksičnost? Ha, svijet u kojem danas živimo.. Samo ću za kraj reći da je THC u direktnoj interakciji sa amyloid beta peptidom koji se smatra uzročnikom alzhimera pa vi usporedite farmaciju i majku prirodu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2813509/

https://www.sciencealert.com/marijuana-compound-thc-removes…

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27110749
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29574698
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25788394

Ista stvar i kod kurkume.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16988474
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26053510

Ili slobodno po farmaciji pa sliježite nemoćno ramenima da nema bolje jer vam doktor nije ponudio bolje..

https://www.krenizdravo.rtl.hr/…/donepezil-tablete-510mg-up…

 

IZVOR: MEDICE,cura te ipsum

2019-05-18T10:37:34+00:00

15 komentara

 1. gamefly free trial 5. lipnja 2019. at 5:52 - Reply

  whoah this blog is excellent i really like studying your posts.
  Keep up the good work! You already know, a lot of persons are
  hunting round for this information, you could aid them greatly.

 2. plenty of fish dating site 25. srpnja 2019. at 8:00 - Reply

  Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided
  to check out your blog on my iphone during lunch break.
  I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome blog!

 3. quest bars cheap 23. kolovoza 2019. at 21:58 - Reply

  I’m curious to find out what blog system you happen to be working with?
  I’m having some small security problems with my latest website and I’d like to find something more safe.

  Do you have any solutions?

 4. quest bars cheap 24. kolovoza 2019. at 18:30 - Reply

  Hey! This post couldn’t be written any better! Reading
  through this post reminds me of my good old room mate!

  He always kept chatting about this. I will
  forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 5. minecraft games 2. rujna 2019. at 0:33 - Reply

  Thanks , I’ve recently been looking for info approximately this topic
  for ages and yours is the greatest I have discovered so far.

  However, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to
  the source?

 6. coconut oil benefits 4. studenoga 2019. at 10:16 - Reply

  Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to
  get started and set up my own. Do you require any
  coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 7. where coconut oil 14. studenoga 2019. at 6:11 - Reply

  I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this
  one nowadays.

 8. ps4 games 30. studenoga 2019. at 10:46 - Reply

  I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never
  found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for
  me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you
  did, the internet will be much more useful
  than ever before.

 9. ps4 games 7. prosinca 2019. at 0:01 - Reply

  Its such as you read my mind! You appear to grasp a lot about this, such as you wrote the
  e book in it or something. I think that you simply could do with a few percent to pressure the message
  house a bit, but instead of that, that is excellent blog.
  An excellent read. I’ll certainly be back.

 10. Blaženka Divjak 9. prosinca 2019. at 11:29 - Reply

  Pozdrav, ja sam Blaženka Divjak. Skoro sam izgubio život kad je moj ljubavnik od šest godina otišao da budem s drugom ženom. Plakao sam i trijezan svaki dan, sve dok nije postalo toliko loše da sam se obratio internetu kako bi mi pomogao. I vidio sam svjedočanstvo čarobnjaka koji pomaže djevojci zvanoj Milanka Opačić, i rekao sam dajte da pokusam, pa ja kontaktirajte ga za pomoć i on je učinio ljubavnu čaroliju za mene koju koristim u vraćanju ljubavi i sada sam sretna žena. Zbog onoga što ste učinili za mene, neću prestati dijeliti vaše dobro ime ljudima tamo zbog dobrog posla koje ste učinili za mene. Nadam se da će vas Bog blagosloviti onoliko koliko ste mi pomogli da vratim moju Ljubav, idealno je da sam to objavio u lokalnim novinama za Dr.Amiso u ostalim da bih doveo više mušterija, on vrijedi više od ovoga i nagrada mu je Naravno. Tako je snažan i moćan, dr. Amiso je istinski poslani Bog, koga ću uvijek moliti da dugo živi kako bi pomogla svojoj djeci u teškoćama, ako ste ovdje i vaš suprug se preselio u drugu ženu. Ako se želite vjenčati s ljubavnikom po vašem izboru ili problemi sa zdravljem i vezama, slučajevi raka ili razvoda, promocija posla i uspjeh, također želite biti prepoznati u svijetu, ne odustajte, bilo kakvi problemi uopće prestaju plakati, kontaktirajte ovog moćnog čarobnjaka sada. Evo njezine osobne adrese e-pošte: herbalisthome01@gmail.com, on je jedini odgovor na vaše probleme.

 11. ps4 games 10. prosinca 2019. at 18:14 - Reply

  Hi my loved one! I wish to say that this
  post is awesome, nice written and include approximately all significant infos.
  I’d like to see more posts like this .

 12. sling tv 2. siječnja 2020. at 23:44 - Reply

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this brilliant blog!
  I suppose for now i’ll settle for bookmarking and
  adding your RSS feed to my Google account. I look forward
  to new updates and will share this website with my Facebook
  group. Chat soon!

 13. sling tv 7. siječnja 2020. at 2:44 - Reply

  Unquestionably believe that which you said.
  Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to
  be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about
  worries that they just do not know about. You managed to hit the nail
  upon the top and defined out the whole thing without having side effect
  , people can take a signal. Will probably be back to get more.

  Thanks

 14. sling tv 18. siječnja 2020. at 17:52 - Reply

  I simply couldn’t depart your site before suggesting that
  I actually loved the usual information an individual provide in your visitors?
  Is going to be back continuously to inspect new posts

 15. cbd oil that works 2020 4. travnja 2020. at 10:22 - Reply

  Hmm it looks like your site ate my first comment
  (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your
  blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new
  to everything. Do you have any recommendations for newbie blog writers?

  I’d certainly appreciate it.

Leave A Comment

five − one =