REGENERACIJA MOZGA JE MOGUĆA

Desetljećima se smatralo da regeneracija mozga nije moguća. Međutim, mnoštvo istraživanja otkriva da uobičajena hrana poput brokule sadrži spojeve koji su sposobni stimulirati popravak i obnovu živčanog tkiva.

Otkako je Santiago Ramón y Cajal, otac neuroznanosti, izjavio da se “ništa ne može regenerirati” u mozgu odraslih, ideja da možete popraviti ili regenerirati oštećeno moždano tkivo bila je isključena ovom središnjom dogmom. No, uvjerljivi dokazi za regeneraciju mozga počeli su se pojavljivati ​​šezdesetih godina prošlog stoljeća s izvješćem znanstvenika MIT-a Josepha Altmana da je hipokampus odraslih štakora i zamoraca i korteksa mačaka doista prošao proces nazvan neurogeneza, tj. rast i razvoj živčanog tkiva.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4060954/

Toliko dogmi nudi mainstream medicina da se običan čovjek jednostavno razočarao u sve te neuspjele medicinske postupke, razočarani u onkologiju, farmakodilere i sve one plasirane laži sa kojima se mnogi i danas bore poput borbe za legalizacijom najljekovitije biljke čiji aktivan spoj THC dokazano potiče neurogenezu u odrasoj dobi, kao što i promovira neuroplastičnot, ali to je neka druga tema.

U desetljećima koja su uslijedila, sve više i više dokaza počelo je nagomilavati pokazujući da je mozak u stalnom dinamičkom stanju samopopravljanja i samoregeneracije, oslanjajući se na neuronske matične stanice da zamijeni i popravi oštećeno i staro tkivo. Jasno, u eri široko rasprostranjenih neurodegenerativnih bolesti koje konvencionalne medicinske ustanove tvrde da su neizlječive, ovo otkriće je ohrabrujuće. Ako se mozak može regenerirati, ključno je otkriti kako spriječiti interferenciju s tim procesom i / ili utvrditi metode za povećanje i podršku njegovog urođenog kapaciteta samoizlječenja.

KURKUMAKurkuma je jedan od, ako ne i najsvestraniji začin ozdravljenja u svijetu s preko 800 eksperimentalno potvrđenih zdravstvenih prednosti, te drevna povijest ispunjena dubokim poštovanjem za svoju naizgled suosjećajnu moć da ublaži ljudsku patnju. To također može predstavljati najveću egzistencijalnu prijetnju farmaceutske industrije, s obzirom na to da preliminarna znanost signalizira kurkumu barem jednako djelotvornu kao i 14 lijekova, i mnogo je sigurnija što se tiče toksikološkog rizika. op.a, zanimljivo mi je kako uvijek biram riječi kad je kurkuma u pitanju u svrhu glorificiranja iste.

Toliko puta sam sam tu kurkumu spomenuo ljudima virtualno jer moja fascinacija tom biljkom jednostavno ne prestaje. Sva ta istraživanja oko kurkume i izoliranja najpotentnijeg kurkuminoida – kurkumina uistinu je dovelo do razvoja nekih pripravaka koji imaju iznimnu iskoristivost spoja i njegove zdrastvene benefite, međutim priroda je veličanstvena u svojoj kreaciji. Jednostavno je uvijek sinergija cijele biljke potentnija i učinkovitija od njenog izoliranog spoja bez obzira što je to kod kurkume tek 2% kurkumina koji je uz to još teško iskoristiv.

Nedavno, studija objavljena u časopisu Stem Cell Research & Therapy pruža dodatnu potporu konceptu da sam kurkumin nije dovoljan da objasni ljekovitu moć kurkume kao cijele biljke. Studija je pokazala da malo poznata komponenta koja je topiva u mastima u kurkumi – Ar-tumeron – čini se “obećavajućim kandidatom da podrži regeneraciju u neurološkim bolestima”.
https://stemcellres.biomedcentral.com/artic…/10.1186/scrt500

Studija je pokazala da se, kada su moždane stanice izložene ar-tumeronu, broj živčanih matičnih stanica povećao povećanom proliferacijom. Štoviše, ove novoformirane neuronske matične stanice također su povećale broj potpuno diferenciranih neuronskih stanica, ukazujući na učinak liječenja. Ovaj učinak je također opažen u živom životinjskom modelu, pokazujući da su štakori kojima je injiciran ar-tumeron u njihov mozak doživjeli povećanje proliferacije živčanih matičnih stanica i stvaranje novo formiranih zdravih moždanih stanica.
https://guardianlv.com/2014/09/turmeric-cure-evidence-grows/

Opet ću ponoviti, preko wisha imate kupiti jeftino vege kapsule, a ja osobno kupim preko alternative bio kurkumu i doma je miješam sa crnim paprom da povećam bioraspoloživost u kapsule koje pune imaju oko gram i pol. Dnevno ih pijem tri što je oko 5 grama ili jedna velika čajna žličica, pa tko može bez kapsula svaka mu dala. To je ta moja dnevna doza kurkume koja zna varirati i do 10 grama ovisno o tome da li tretiram neki upalni proces u sebi. U jednom trenu se prestanete pitati za što je sve dobra i samo rokate po njoj dok ne osjetite sve blagodati koje ovaj fito kralj nosi sa sobom..

Ali ovo je samo grebanje po površini. Identificirano je preko 45 prirodnih tvari s navodnim neuritogenim (proces stvaranja novih neurita ili nervnih vlakana) svojstvima. Ta farmakološka djelovanja posjeduje samo priroda. Još nisam čuo da je farmaceutska alopatija ponudila bilo što sa takvim farmakološkim svojstvima, ali zato će vas doktori rokati sa statinima za kolesterol i kad vam se počnu događati, kao kod moje majke “rupe” u glavi, a manifestiraju se kao očiti problemi sa kognitivnom i motornom sposobnošću oni će reći, od dva zla.. Kakvi ograničeni medicinski radnici ili jednostavno samo komercijalisti farmacije.. Doktor vas mora skidati sa alopatije.. Nutricionizam bi trebao biti glavni naglasak kod svih doktora i tim pristupom bi se samo vratili na Hipokrita i njegov pristup liječenja hranom i homeopatijom (nekad izraz za liječenje prirodom, danas nešto drugačije).

U samom procesu neurogeneze i stalnog perpetualnog obnavljanja moždanih vijuga sudjeluju i naši endokanabinoidi poput anandamida, a danas nam je poznato da THC, njegov fitokanabinoidni pandan potiče neurogenezu, a razlog tome leži u činjenici da je endokanabinoidni sustav zadužen za neuroprotektivno(zaštitno) djelovanje, te ima važnu ulogu u diferencijaciji i proliferaciji stanica..
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16787257
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19385063
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27871898

KANABIS

Isti savjet kao i za kurkumu i kurkuminoide, tako i za kanabis i sinergiju svih kanabinoida i terpena u obliku smole koja se “razvodni” u nekom baznom ulju (najbolje kokos) radi primjerenijeg doziranja i onda si napravite jednostavnu računicu pa u 10 grama ulja otopite 10 “zrna riže” smole od kanabisa da dobijete tu jednu dnevnu dozu kanabinoida koja prevenira sve moguće bolesti djelujući u smijeru sveukupne homeostaze, odnosno balansa svih fizioloških funkcija.

O kurkumi postoji 250 studija koje potvrđuju neuroprotektivno djelovanje, a o kanabisu je trenutno takva utrka za ekperimentalnim i kliničkim dokazima da ako ćemo promatrati samo zadnjih 15 godina napravljeno je preko 15 tisuća studija na temu kanabis i dok mi živimo u katotalibanskoj provinciji gdje naši šerifi pogoduju samo kapitalu i svojim osobnim interesima, Amerika koja je nametnula svijetu prohibiciju konoplje danas mlati lovu u toj industriji da naprimjer države koje su prve legalizirale kanabis sada nakon par godina vraćaju porez građanima jer imaju od kanabisa i više nego dovoljno..

Da ne radim digresiju. Jednostavno živimo u dobu kada, čini se, ljudi više ni ne mare što ih doktori truju. Sliježu nemoćno ramanima na cijelu apoteku prepisanih alpatskih lijekova koji ne lijeće nego saniraju simptome jedne tegobe i na taj način remete homeostazu našeg imunološkog sustava koji je autonoman i ne treba nikakve Rockefelerove laži da bi sam sebe uvjerio kako postoji nekakva pilula koja će reći organizmu, ajde se sad popravi sam od sebe kao što recimo endokanabinoidni sustav sudjeluje u homeostazi cijelog organizma.

Danas malo driblam po KK, kanabisu i kurkumi koji su osobno moji glavni igrači što se tiče neuroprotektivnosti, ali i poboljšanja koknitivnih sposobnosti do te mjere da ja to osobno osjećam jer mi se više nego često dogodi da evociram u sjećanje toliko toga da ponekad pomislim blaženo li je biti glup i bez kapaciteta.. Ono, e da mi se brčkati u plićaku svjesnosti..

Pošto sam započeo sa brokulom, pada sa njom i završim.. Nju nećemo u kapsule da ne bi netko pratio slijed pa završio sa brokulom u kapsuli. Nju 7 minuta prokuham (sirova dokazano učinkovitija), a obožavamo je kombinirati sa skuhanim jajima i mladom kapulicom. Začinit i populjit, a ako imate kao i ja cijeli spektar hladno tiješnjenih ulja onda je to uvijek prilika da maslinovom dodate neko drugo ulje bogato masnim kiselinama, a ja dodam i malo ružmarina ili macerat ružmarina kojeg često maceriram ulju koštica marelice koje posjeduje iznimna antikancerogena svojstva. Ne biste vjerovali koliko ovo “banalno” jelo ima neuroprotektivno djelovanje na vas, da ne spominjem sva druga lijekovita svojstva, a evo i zašto.

Nova studija objavljena u časopisu Genesis pod naslovom “Učinci sulforafana na proliferaciju i diferencijaciju živčanih matičnih stanica” otkriva da sulforafan može imati značajna amelioracijska svojstva protiv patoloških poremećaja koji se nalaze u uobičajenim neurodegenerativnim bolestima, kao što su povećani oksidativni stres, upala, narušena homeostaza kalcija i neuronske smrti. Autori studije su teoretizirali da sulforafane možu ublažiti te čimbenike, zajedno sa stimuliranjem aktivnosti živčanih matičnih stanica (NSC).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28142224

Postoji već čvrsta literatura koja ukazuje na to da sulforafan ima sljedeća korisna farmakološka djelovanja: Regulacija faktora 2 (Nrf2) nuklearnog faktora eritroid 2, koji povećava urođene, endogene antioksidacijske mehanizme i suzbijanje interleukina-1b (IL-1b), kako bi se ostvario njegov anti-infamatorni učinak.
Suprotno tome, nova studija nastojala je procijeniti je li sulforfan sposoban zaštititi i regulirati živčane matične stanice na takav način da daju neuroprotektivna svojstva. Također se nastojalo utvrditi jesu li terapijska svojstva sulforofana na neki način ovisna o njegovim Wnt signalnim svojstvima, koja je identificirana kao ključni molekularni put uključen u regeneraciju tkiva.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2634250/

JAJA

JAJA

Jaja, iako mnogi od vas to već znaju u sebi sadrže lecitin koji je poznat kao “hrana za mozak”, a razlog leži u njegovoj sastavnici fosfatidilkolin koji ima neuroprotektivna svojstva, a iz njega se uz pomoć enzima acetiltranferaze u nama sintetizira naš najzastupljeniji neurotransmiter acetilkolin, a njega sam stvarno previše puta spominjao da bi se sada osvrtao na njega.
http://alternativa-za-vas.com/in…/proizvodi/calivita/lecitin

 

 

RUŽMARIN

RUŽMARIN

Ružmarin osim što posjeduje terpen koji posjeduje neuroprotektivna svojstva, lišće ružmarina (Rosmarinus officinalis L.) i ekstrakti ružmarina koriste se ne samo kao začini, već i zbog svojih antioksidativnih osobina. Ružmarin je poznat kao biljka s najjačim antioksidativnim djelovanjem. Spojevi u ružmarinu koji imaju najveću antioksidativnu aktivnost su karnosolna kiselina, karnosol i ružmarinska kiselina. Antioksidansi u ružmarinu sposobni su prekinuti proces oksidacije dodajući vodik slobodnim radikalima. Upravo karnosolna ili karnozična kiselina ima željeni efekt, zato ćete često naići na naslove poput; ružmarin poboljšava pamćenje čak 75%..
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14600414

Danas, kada junk food kojeg mnogi preferiraju ima neurotoksična djelovanja, kada smo izloženi teškim metalima iz zagađenog okoliša i raznim neurotoksinima, više je nego važno njegovati svoje neuronsko sučelje, da ga tako nazovem, kako bi ono radilo za nas, a ne protiv.. 
Jednom kad krenu “rupe” od svih štetnih vanjskih utjecaja teško ćete sanirati svo to silno oštećenje koje se u ekstremnim slućajevima manifestiraju kao neurodegenerativna oštećenja.. Bolje mi je da znam što je alzhimer i što ga uzrokuje nego da zaboravim da znam..

Ovo me mater danas ponukala na pisanje jer me nazvala da me pita koje je ono lijekove izbacila koji su krivi za njene rupe u glavi..

Statini majko, jebeni statini..
https://kellybroganmd.com/cracking-cholesterol-myth-statin…/

Do slijedečeg čitanja ostanite mi lijepi, zdravi i neuroprotektirani i ne podliježite kojekakvim medicinskim dogmama nego istražujte jer danas više nego ikada imate sa sebe dostupne informacije.. Biti neiformiran u dadašnjem dobu je samo stvar izbora..

Evo, bez da vam ja o tome pišem probajte istražiti što blockbuster lijek protiv alzhimera – donepezil i insekticid imaju zajedničko.. Hebote, od kad je neurotoksični spoj postao lijek za nešto što je uzrok neurotoksičnost? Ha, svijet u kojem danas živimo.. Samo ću za kraj reći da je THC u direktnoj interakciji sa amyloid beta peptidom koji se smatra uzročnikom alzhimera pa vi usporedite farmaciju i majku prirodu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2813509/

https://www.sciencealert.com/marijuana-compound-thc-removes…

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27110749
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29574698
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25788394

Ista stvar i kod kurkume.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16988474
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26053510

Ili slobodno po farmaciji pa sliježite nemoćno ramenima da nema bolje jer vam doktor nije ponudio bolje..

https://www.krenizdravo.rtl.hr/…/donepezil-tablete-510mg-up…

 

IZVOR: MEDICE,cura te ipsum

2019-05-18T10:37:34+00:00

5 komentara

 1. gamefly free trial 5. lipnja 2019. at 5:52 - Reply

  whoah this blog is excellent i really like studying your posts.
  Keep up the good work! You already know, a lot of persons are
  hunting round for this information, you could aid them greatly.

 2. plenty of fish dating site 25. srpnja 2019. at 8:00 - Reply

  Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided
  to check out your blog on my iphone during lunch break.
  I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome blog!

 3. quest bars cheap 23. kolovoza 2019. at 21:58 - Reply

  I’m curious to find out what blog system you happen to be working with?
  I’m having some small security problems with my latest website and I’d like to find something more safe.

  Do you have any solutions?

 4. quest bars cheap 24. kolovoza 2019. at 18:30 - Reply

  Hey! This post couldn’t be written any better! Reading
  through this post reminds me of my good old room mate!

  He always kept chatting about this. I will
  forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 5. minecraft games 2. rujna 2019. at 0:33 - Reply

  Thanks , I’ve recently been looking for info approximately this topic
  for ages and yours is the greatest I have discovered so far.

  However, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to
  the source?

Leave A Comment

4 × 5 =